TÜBİTAK ARDEB Programları Tanıtımı
Bilim, teknoloji ve inovasyon ekosistemi içerisinde sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ve TÜBİTAK işbirliği ile ''ARDEB Programları Tanıtımı'' bilgi günü etkinliği Zoom Platformu (Online) üzerinden gerçekleştirilmiştir.
Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet TURGUT, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cumhur KIRILMIŞ, Prof. Dr. Fatih DOĞANOĞLU, TTO Müdürü Doç. Dr. Seval UYANIK, TÜBİTAK-ARDEB Mühendislik Araştırma Destek Grubu (MAG) Bilimsel Programlar Uzmanı Burak DÜNDAR, TTO Uzmanları Araştırma Projeleri Uzmanı Arş. Gör. Yavuz KAHRAMAN, Üniversite-Sanayi İşbirliği Uzmanı Öğr. Gör. Melek DEMİR, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanı Öğr. Gör. Esef KILINÇ ve akademik personel katılım sağlamıştır.
Etkinliğin modarötörlüğünü yapan TTO Müdürü Doç. Dr. Seval UYANIK ADYÜ TTO olarak, yeni bilgilerin üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi amacıyla üniversitelerden, Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen bilimsel ve teknolojik araştırma projelerinin hazırlanmasına destek verdiklerini ifade ederek, TTO bünyesinde bu ve benzeri etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini vurgulamıştır.
Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet TURGUT; ''Bilindiği üzere üniversitemiz son zamanlarda yaptığı atılımlarla adını daha çok duyurmaya başladı. Genç bir üniversite olmamıza rağmen hedefimiz üniversitemizi ülke ve dünya sıralamasında üst basamaklara taşımaktır. Bunu yapmak için de çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Bu bağlamda üniversitemize destek sağlama anlamında TÜBİTAK, ARDEB, TEYDEB, Ufuk2020, Kalkınma Ajansları gibi tüm ulusal ve uluslararası kurumlardan faydalanmak için gerek kurumsal gerekse akademik personelimizin girişimleri olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Adıyaman Üniversitemizin sahip olduğu değerli akademisyenlerle niteliği yüksek projeler üreteceğine ve nihayetinde ekonomik ve milli kalkınmada önemli bir yer edineceğine olan inancımız tamdır. Düzenlenen bu etkinliğin de Ar-Ge ekosistemimize nitelikli projeler kazandırmasını temenni ediyorum. Güneşin doğduğu yerden aydınlık olmaya devam edeceğiz inşallah. Sizleri saygıyla selamlıyorum.'' ifadelerini kullandı.
ARDEB Mühendislik Araştırma Destek Grubu (MAG) Bilimsel Programlar Uzmanı Burak DÜNDAR, Proje önerisi geliştirme, proje hazırlık ve yazım aşamasında önemli hususlar ile birlikte örnek proje konuları ve ilgili birçok konu başlığında ilgili araştırmacıları bilgilendirerek, ARDEB bünyesindeki programlar ve bu programların gereklilikleri hakkında bilgiler aktardı.
Sunumlar sonrası katılımcılar tarafından bilimsel araştırmaların hazırlanması süreci ve destek programlarına başvuru ile ilgili soruların yöneltildiği tanıtım etkinliği, TTO Müdürü Doç. Dr. Seval UYANIK'ın konuşmacılara teşekkür etmesi ile son buldu.